محتوای این صفحه
در دنیای کارآفرینی چیزی به عنوان بی اشتیاقی وجود ندارد
هر چند یکی از اهداف کارآفرینی، رسیدن به پول زیاد است اما چنین هدفی به تنهایی برای موفقیت کافی نیست. اگر شما برای کارخود اشتیاق کافی نداشته باشید، به احتمال زیاد در کار موفق نخواهید بود. بالاخره موقعی فرا می رسد که اشتیاق به پولدار شدن نمی تواند بر ساعت ها بی خوابی، عدم زندگی اجتماعی، تنهایی و غیره غلبه کند. در این شرایط است که فقط اشتیاق به کار و نشاط حیات می تواند شمارا به حرکت وا دارد.
به علاوه، اگر فقط پول هدف شما باشد، روزی صبر خود و در نتیجه توانایی برنامه ریزی دراز مدت را از دست می دهید، زیرا حرص پول هرگز تمامی ندارد. در نتیجه در زندگی خود به دنبال زمینه ای بگردید که به آن اشتیاق فراوان دارید و سپس سعی کنید آن را به کسب و کار خود بدل کنید.
شما می توانید یک کار خوب انجام دهید و از آن پول درآورید. بهترین اشتیاق که هیچ گاه سرد نمی شود خدمت به مردم است. چرا که رضایتی که از مشتری خود میبینید بیشتر از سود مادی می تواند ارزشمند باشد. زمینه ای را انتخاب کنید که از انجام آن خسته نمی شوید، چرا که دست کم باید ۲ تا ۳سال اول به صورت تمام وقت روی آن کار کنید.هر چند برای موفقیت به شانس هم نیاز دارید، ولی نیاز شما به تسلیم نشدن بسیار بیشتر است. به هیچ کسی جز خودتان تکیه نکنید.
بزرگ بیندیشید
داشتن کسب و کار کوچک به معنی این نیست که خود را به دیگران کوچک جلوه دهید. مخصوصاً در بازاری که معمولاً بزرگی نشان برتری است. در دنیای امروز کوچک زیباست. فکر های بزرگ می توانند در کسب و کارهای کوچک در قالب خدمات تخصصی متمایز پیاده بشوند.
یکی از راه های بزرگ اندیشیدن این است که بزرگی شرکت را در ۵ سال آینده تجسم کنید و امروز مانند آن عمل کنید. تمایل اکثر تازه کارها این است که ارزانترین نیروی کار را به خدمت گیرند. در صورتی که اگر بخواهید در آینده وارد معاملات بزرگتر شوید، اولین چیزی که طرف مقابل به آن توجه می کند اطرافیان شما از جمله منشی، مشاور و غیره است. اگر اطرافیان شما انسان های بزرگی نباشند، طرف در مورد همکاری با شما تردید خواهد کرد.
از افراد قوی در شرکت خود استفاده کنید
هنگامی که کسب و کار را آغاز می کنید، به احتمال زیاد در اوایل همه کارها را باید خودتان انجام دهید. این کارها شامل جواب دادن تلفن، بسته بندی محصولات، یا حتی تعمیر سقف دفتر کارتان نیز می شود. ولی بالاخره زمانی فرا می رسد که نمی توانید تمام کارها را خودتان انجام دهید. زمانی که نیاز می شود از دیگران کمک بگیرد و مسئولیت های مختلف را به آنها واگذار کنید. در حالی که تصویر یک کارآفرین بین مردم به شکل شخصی است که به تنهایی مسئولیت تمام امور را بر عهده می گیرد، ولی اکثر کارآفرینان موفق، افرادی هستند که از یک تیم قوی برای کمک و پشتیبانی استفاده می کنند.
برای این کار سه دلیل عمده وجود دارد. دلیل اول اینکه شبانه روز فقط ۲۴ ساعت دارد و هر قدر هم که به کار خود متعهد باشید، نمی توانید در یک لحظه در دو مکان حضور داشته باشید. دلیل دوم این است که اگر به فکر توسعه کار خود هستید، نیاز دارید زمان زیادی را فارغ از مشغله های جانبی برای برنامه ریزی های آینده صرف کنید. بنابراین اگر بخواهید همه کارها را خودتان انجام دهید، به هیچ وجه وقت کافی برای فکر کردن پیدا نخواهید کرد. دلیل سوم نیز این است که شما نهایتا در ۳۰ درصد از کارهایی که انجام می دهید مهارت دارید. پس بهتر است از افرادی که در زمینه های مختلف از شما با تجربه تر هستند نیز کمک بگیرید.
تصمیم بگیرید بر روی چیزهایی که تبحر دارید تمرکز و بقیه مسائل را به افراد دیگر واگذار کنید. بنابراین شما به افرادی نیاز دارید که ضعف هایتان را پوشش دهند.
از اشتباهات خود درس بگیرید
متأسفانه در عرصه کارآفرینی، شکست خطری است که همواره شما را تهدید می کند. با توجه به آمار موجود، حدود ۶۰ درصد کسب و کارهای نوپا در سه سال اول شکست می خورند. بنابراین همیشه احتمال شکست وجود دارد. افراد با سابقه که چندین تجربه موفق در کارنامه خود دارند نیز از شکست در امان نیستند، هر چند شکست های متوالی و پی در پی به درد هیچ کس نمی خورد، ولی برخی از شکست ها می تواند برای شما بسیار سودمند باشد.
شکست های زود هنگام می تواند موفقیت های آینده را تضمین کند. برای موفقیت در بازار، تجربه شکست تقریبا ضروری است. مطمئن باشید اگر یک کارآفرین شکست های زیادی را تجربه نکرده باشد، با یک شکست نسبتاً بزرگ کاملاً از مسیر موفقیت خارج می شود. به طوری که دیگر نخواهد توانست کار دیگری را شروع کند.
باید بتوانید شخصیت خود را از کارتان جدا کنید. اگر شکست را به خود بگیرید، هیچ گاه نخواهید توانست از آن شرایط خارج شوید. بهترین کار بعد از شکست، تحلیل و بررسی دلایل شکست است. اکثر اوقات کارآفرینان تصور می کنند باید با شکست به تنهایی دست و پنجه نرم کنند. در صورتی که این طور نیست و باید از تمام کسانی که می توانند کمک کنند کمک گرفت. همچنین بدانید که شکست یک احساس است. بنابراین هرچه زودتر بتوانید بر این احساس غلبه کنید، می توانید آن را به پل های برای موفقیت تبدیل کنید.